Welkom! Kaptein gebruikt functionele en analytische cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om u zo een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website. Als u doorgaat op onze website stemt u in met het gebruik hiervan. 

T. (+) 31 251 66 48 00     F. (+) 31 251 66 48 10     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 robot versus mens

Robot versus Mens bij Kaptein

Vroeger keerden de meesterrijpers alle kazen met de hand. Tegenwoordig is dat wel anders! Bij Kaptein doen we dat met een robot. Maar gaan robots dan de mens vervangen?

 

Simpel broodje kaas is niet meer zo simpel!

Foto’s van ontbijt en lunch zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken van Instagram. Pinterestborden worden volgepind met lunchrecepten. Populaire onderwerpen, maar ook vaak veel ingewikkelder dan een simpel Hollands broodje kaas wat er op het lunchmenu staat. Dit zien we niet alleen online, maar ook in de winkels. Loop maar eens een willekeurige stationswinkel of supermarkt binnen: keuze te over! Zo verandert de markt voor voorverpakte broodjes, maar ook andere voorgemaakte koude gerechten zoals wraps winnen aan populariteit in de lunchbox. Hierin zien we een duidelijke trend. Waar dus de keuze in voor geprepareerde ontbijt- en lunchproducten groter wordt dan een simpele krentenbol, moeten ook de grondstoffen mee veranderen.

 

Gezond bedrijf met gezonde werknemers!

Kaptein is een vitaal bedrijf en dit weerspiegelt zich in alles wat wij doen; ook in de zorg voor gezonde werknemers. In totaal werken er bij Kaptein ruim 160 mensen verdeeld over drie locaties. Om te zorgen dat er optimale resultaten behaald worden, wordt er zoveel mogelijk gezorgd voor een gezonde werkomgeving. Dit is op verschillende manieren terug te zien op de werkvloer. Onder andere de inrichting van het nieuwe pand, gezonde voeding en stimuleren om goed te bewegen vallen bij Kaptein op.

 

 

Hoe is het om stage te lopen bij Kaptein?

We vroegen het Tess en Claire, zij zijn 1e jaars studenten aan de opleiding Voeding en technologie niveau 3 aan het Clusius College in Alkmaar en liepen het afgelopen half jaar stage bij ons. De eerste periode 1 dag per week, vanaf mei voor 3 dagen per week.

boter koeien

Extreem prijsniveau voor boter en kaas!

Misschien is het al opgevallen: de prijzen van roomboter en kaas zijn afgelopen tijd flink gestegen!

Hoe komt dit nu precies?