Iets meer over ons

86 jaar in de familie

Ruim 10 jaar geleden nam Mireille Kaptein het stokje over van vader René Kaptein. Daarmee is ze na twee generaties mannen de eerste vrouw aan het hoofd van de organisatie. Grootvader Willem Kaptein startte in 1936 onder de rook van Alkmaar met het verhandelen van kaas en boter. Zoon René Kaptein volgde zijn vader op en breidde dit verder uit door de kaas en boter zelf te gaan verwerken en verpakken. Het familiebedrijf maakte onder zijn hoede een flinke groei door, aangewakkerd door overnames en exportmarkten.

Van vader op dochter

Vanaf 2009 wist huidig DGA Mireille Kaptein het bedrijf uit te bouwen tot een internationale speler van wereldformaat met 180 medewerkers en een export naar 55 landen. De solide basis van het familiebedrijf was en is het fundament voor het succes. Kaptein is in staat om snelle beslissingen te nemen en direct te reageren op veranderende marktomstandigheden.

Futureproof 

Door de lange termijn te verkiezen boven snel succes is er gestaag gewerkt aan groei. Het maakt Kaptein een betrouwbare partner die mede dankzij zijn lange historie over een schat aan kennis en ervaring beschikt. Combineer dit met het betrokken en loyale team en je krijgt een formule voor duurzaam succes en gewaarborgde continuïteit.

Missie

Een Nederlandse kaas- en botertraditie die past in de tijdgeest van nu en in de toekomst.

Visie

De wereld om ons heen verandert snel, misschien wel sneller dan we denken. Om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende vraag naar zuivel, moeten we nieuwsgierig zijn en blijven naar ontwikkelingen op het gebied van de productie, verwerking en verpakking van kaas en boter.